До края на седмицата работниците от двете пътностроителни фирми Автомагистрали-Черно море и

...
До края на седмицата работниците от двете пътностроителни фирми Автомагистрали-Черно море и
Коментари Харесай

МРРБ обеща пари само за заплатите на протестиращите пътни строители

До края на седмицата работниците от двете пътностроителни фирми  " Автомагистрали-Черно море " и " ИСА 2000 " ще получат дължимите заплати. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков на протестиращите служащи пред постройката на министерството.

Двете компании са ремонтирали сектора на автомагистрала " Тракия " сред Стара Загора и Чирпан и претендират за общо 55 млн. лева, които държавното сдружение " Автомагистрали " не им е изплатило за свършената работа при започване на годината. От юли месец служащите не са получавали заплати, поради което те неколкократно към този момент излизат на митинги. 

" Автомагистрали-Черно море " и " ИСА 2000 " са част от компаниите, с които Агенция Пътна инфраструктура и " Автомагистрали " са сключили контракти за ремонт и поддръжка на пътища за суми неколкократно превишаващи бюджета за тази цел. При бюджет от 380 млн. лева за тази година предходното управление на АПИ е одобрило договори за 1.5 млрд. лева, което е и в нарушаване на Закона за публичните поръчки, защото надвишаването не може да бъде повече от 50% над в началото договорираната сума. Депутатите от 46-то Народно събрание не се съгласиха да одобрят тези надвишени контракти и пътностроителните компании останаха без в допълнение финансиране с актуализацията на бюджета.

Все още в Министерство на регионалното развитие не престават договарянията по какъв метод и каква сума от желаните десетки милиони лева да бъде отпусната на двете компании. При предходни митинги синдикатите в " Автомагистрали Черно море "  посочиха, че забавени заплати са 7.548 млн. лева дружно с осигуровките към тях.

" Сертифицираните действия по автомагистрала " Тракия " са за над 36 млн. лв. за " Автомагистрали-Черно море ", а за " ИСА 2000 " - близо 19 млн. лв. ", уточни през днешния ден Асен Тодоров, началник на синдикалната организация към КНСБ в " Автомагистрали Черно море ". " Магистралата се употребява, само че не е разплатена. Хората не са получавали към този момент втора заплата, служащите са с заеми и не могат да ги обслужват, а някои от тях възнамеряват да изоставен, в случай че по този начин продължава ", добави Тодоров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР